Sven Ornelis

Sven Ornelis is een Vlaamse radio- en televisiepresentator. Ornelis presenteerde van 2001 tot 2015 het ochtendprogramma op Q-music met achtereenvolgens Erwin Deckers, Kürt Rogiers en Maarten Vancoillie als copresentator.

Bij Radio 2 leerde hij van Michel Follet de kneepjes van het vak. Toen hij net 18 jaar was, mocht hij Follet vervangen tijdens zijn vrijdagochtendprogramma Dag en dauw in de zomervakanties. Hij maakte ook reportages vanuit Namen voor het radioprogramma Kop Of Flet. Toen Follet de overstap maakte naar Donna volgde Sven Ornelis ook. Daar presenteerde hij onder meer de "Ultratop" en zijn dagelijkse Bumpershow.

In 2000 presenteerde Ornelis samen met Erwin Deckers de Deckers en Ornelis Ochtendshow op Radio Donna. Hoewel dit programma maar acht maanden op Donna heeft gelopen, was het wel enorm populair. Beide heren kregen en grepen in 2001 de kans om het eerste commerciële radiostation van Vlaanderen mee op te richten: Q-music. Samen met nieuwslezeres Maite Goossens presenteerden Deckers en Ornelis acht jaar lang hetzelfde ochtendprogramma. In september 2008 besloot Deckers er een punt achter te zetten en werd hij opgevolgd door Kürt Rogiers, waarbij het programma werd omgedoopt tot Ornelis en Rogiers Showtime. In het najaar 2014 verliet Rogiers het programma om een eigen programma te presenteren. Sindsdien presenteert Ornelis het ochtendprogramma samen met Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, onder de titel Ornelis & Vancoillie. Op 16 juni 2015 maakte hij na bijna 15 jaar aan het programma te hebben meegewerkt zijn afscheid bekend.

Naar aanleiding van honderd jaar radio voerde de VRT in 2014 een grootschalig onderzoek uit. Sven Ornelis werd verkozen tot tweede beste radiofiguur van de afgelopen decennia.

Sven Ornelis ook deejay op Q-Party’s en feestjes. Hij draait voornamelijk foute muziek.


website: www.svenornelis.be

Facebook: Sven Ornelis

DatumPodiumTijdstip
Zondag 11 augustus Stars Stage 21u00