Café Con Leche

Cafe con Leche staat voor een unieke mix van funky reggae, cumbia, balkan, ska en chanson. Hun meeslepende shows vol energie, opzwepende ritmes en zuiderse melodieën leverden de elfkoppige band een ijzersterke livereputatie op.

Deze vrolijke Gentenaars bouwen een stevig feestje maar schuwen de inhoud niet. De maatschappijkritiek is duidelijk in songs over vluchtelingen, discriminatie, milieuvervuiling en sociale rechtvaardigheid, maar ook universele thema’s als liefde, verbondenheid, geluk en tegenslag passeren de revue.

Cafe con Leche heeft al wat kilometers op de teller. De band trad voor het eerst op in 2006. In 2008 doken ze de studio in voor de opnames van eerste langspeler Bienvenue en Belgique, een productie in samenwerking met Toti Arimany van het legendarische Dusminguet en La Troba Kung-Fu. Een tweede plaat le Roi des fous, nu in eigen beheer, volgde in 2012. Intussen holde de enthousiaste bende van zaal naar festival en groeide ze gestaag uit tot een smaakmaker van de Belgische world scene.

Na een periode van herbronning kwam Cafe con leche in 2018 weer stevig opzetten met een derde langspeler L’avenir est à nous. Met dit album, ongetwijfeld het beste van de drie, is de band tot muzikale volwassenheid gekomen.

In 2019 zet Cafe con Leche haar reis doorheen de Lage Landen voort! Aandachtige toeschouwers zullen gloednieuwe songs van het aankomende vierde album opmerken.

Cafe con leche is
●    Gudrun  Roos            Zang
●    Face the Mayor (Tijs)        Zang
●    David     Vermandele        Zang, gitaar
●    Olivier     Clauw            Trompet
●    Robin     Verhelst        Trombone
●    Joris Meys            Sax
●    Ivo Braem            Accordeon
●    Sara Bahha            Piano, percussie
●    Fredi Brimstone        Gitaar
●    Jelle Van Lysebettens        Bas
●    Hannes Coghe        Drum

Een greep uit de CV:

Afro-Latino festival, Rivierenhof, Polé Polé, Festival Mundial, Zwarte Cross, Kokopelli, Fiesta Mundial, Labadoux, Copacobana, Vaartkapoen, Vooruit, De Centrale, 4ad, ...Facebookpagina: Café Con Leche

Website: Café Con Leche

DatumPodiumTijdstip
Zondag 11 augustus Love Stage 23u00