André Hazes

Hazes werd geboren als jongste kind van André Hazes en Rachel Hazes-van Galen. Hij groeide op in Vinkeveen, maar bracht ook een groot deel van zijn jeugd door in Amsterdam. Na het overlijden van zijn vader hield Hazes als 10-jarige een toespraak tijdens de afscheidsceremonie in de Amsterdam ArenA. Voor het televisieprogramma In duet met Hazes zong hij het lied Bedankt mijn vriend van zijn vader in. Dit werd geschreven in 1988. Het duet tussen vader en zoon kwam in oktober 2007 op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. In datzelfde jaar deed hij mee aan Kinderen Dansen op het IJs. In het programma schaatsten (klein)kinderen van BN´ers tegen elkaar. In 2008 vertolkte hij de rol van Frank in de musical Kruistocht in Spijkerbroek. Verder speelde Hazes onder meer een gastrol in Onderweg naar Morgen. Op 26 mei 2008 was hij gastartiest tijdens Samen met Dré in concert in de ArenA. Voor Sterren.nl presenteerde Hazes in 2010 wekenlang het programma Hazes jr. uit z'n Bol.

Hazes maakte in 2010 en 2012 twee albums met zijn oudere zus Roxeanne. Beide platen bereikten de top 20 in de Nederlandse albumlijst en wisten bovendien een notering te scoren in de Vlaamse Ultratop. In de zomer van 2013 zat hij samen met Gerard Joling, Danny de Munk en Roxeanne in de jury van het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen. In dit tv-programma werd een nieuwe Nederlandstalige volkszanger(es) gezocht.[1]

Sinds 2013 is Hazes jaarlijks vaste gast bij de Holland zingt Hazes-concerten in de Ziggo Dome, een meezingspektakel waarin bekende Nederlandse artiesten hits zingen van zijn vader. Eind september 2014 raakte de carrière van Hazes in een stroomversnelling dankzij zijn deelname aan het zevende seizoen van De beste zangers van Nederland. In het programma vertolkte hij het nummer Ik Leef Mijn Eigen Leven. Het leverde hem zijn tweede nummer 1-hit op, miljoenen views op YouTube en bovendien vele nieuwe boekingen. In datzelfde jaar zag zijn eerste album Mijn Beste Vriend het levenslicht. In 2015 volgde een tweede seizoen van Bloed, Zweet & Tranen. Op 23, 24, 29, 30 en 31 mei was de zanger gastartiest tijdens Toppers in concert 2015 in de Amsterdam ArenA.

Begin 2016 kwam Hazes' vierde album, Leef, uit. Ten tijde van de uitgave als single (juli 2015) haalde het wel de tipparade van de Single Top 100 en was populair in de Oranje Top 30 (een lijst met alleen Nederlandstalige muziek). Doorstoten naar de Single Top 100 deed het pas op de overgang van 2017 en 2018; het stond twee weken genoteerd (plaatsen 93 en 97). In het najaar van 2016 begon Hazes bij SBS6 met de tv-quiz Rad van Fortuin.[2] In 2017 werd het programma na een eerste seizoen met 200 afleveringen stopgezet.

Op 7 en 8 januari 2017 gaf Hazes twee uitverkochte soloconcerten in het AFAS Live te Amsterdam. Op 27 mei dat jaar kwam zijn vijfde album, Wijzer, uit. Binnen een week stond de single Wijzer op nummer 1 van Nederlandstalige nummers, maar veranderde snel naar de 10e plek. In oktober volgden twee nog grootser opgezette concerten in Ahoy Rotterdam. Door het succes besloot Hazes jaarlijks een concertreeks te geven in Ahoy. Daarmee is hij de jongste solo-artiest die meer dan 100.000 bezoekers naar de Rotterdamse concerthal wist te trekken.

Van september 2017 tot februari 2019 was Hazes te zien in zijn eigen realitysoap, genaamd André Hazes: ik haal alles uit het leven. Hierin werd de volkszanger samen met zijn gezin gevolgd door een cameraploeg.[3] De serie bestond uit drie seizoenen en werd uitgezonden door SBS6.[4] Vanaf februari 2019 werd het eerste seizoen uitgezonden in België op de televisiezender VIJF.[5] De titelsong van de serie, Ik haal alles uit het leven, groeide uit tot een hit.

Op 17 april 2018 ging het tv-programma So you think you can sing van start, dat hij presenteerde.[6] Datzelfde jaar was hij zes weken lang te zien als presentator van het programma Golden Boys. Hierin hielp hij verschillende oudere mannen aan een nieuw liefde.[7] Tevens stond Hazes als gastartiest veertien avonden in de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE! in de Ahoy.[8] In september 2018 bracht hij een eigen kledinglijn uit.[9] In oktober 2018 won hij een BUMA NL Award voor het album Wijzer.[10] Een maand later gaf hij zijn eerste grote soloconcert in Vlaanderen. In 2019 was Hazes gastartiest tijdens de concerten van Marco Borsato in De Kuip.


Facebook: André Hazes

Website: André Hazes

DatumPodiumTijdstip
Vrijdag 7 augustus Stars Stage Binnenkort meer info