Logo 1

Mobiliteit

Je vindt Rijvers Festival in de gelijknamige straat “Rijvers” in Zomergem, Lievegem.

Kom met de fiets!

Woon je niet verder dan 10km* van het festivalterrein? Kom dan gewoon met de fiets! De fietsenstalling bevindt zich vlak naast de ingang. Het is ook gezond, goed voor het milieu en je moet niet aanschuiven of betalen voor parkeerplaats. Daarnaast geniet je ook volop van de prachtige omgeving van het terrein, midden de prachtige natuur en bossen. Er is voldoende ruimte om je fiets te stallen, en dat helemaal gratis! Bovendien krijgt elk kind dat met de fiets komt een leuk aandenken.
* Wie verder woont mag uiteraard ook de fiets nemen 😉

Gratis pendelbussen

We willen de Lievegemse dorpskernen Waarschoot en Lovendegem ook graag veilig en vlot naar Rijvers Festival laten komen, mochten zij het te ver vinden voor de fiets. Daarom worden er opnieuw GRATIS pendelbussen ingelegd. Deze shuttlebussen worden voorzien door Weidel/De Durme en je herkent ze aan het Rijvers logo aan de voorruit.

Er zijn twee routes voorzien:

Route Lovendegem (kleur blauw)
De bussen rijden voortdurend deze route en stoppen aan volgende haltes:
• Neerstraat Vinderhoute
• Bloemetjeswijk (voetbalveld) Lovendegem
• Nieuwstraat Lovendegem
• Warandestraat Lovendegem
De volledige lus duurt ongeveer 30 min.

Route Waarschoot (kleur rood)
De bussen rijden voortdurend deze route en stoppen aan volgende haltes:
• Waarschoot Kerk
• Kerk Beke
• Zomergem Korteboeken / Motje
De volledige lus duurt ongeveer 25 min.

Wanneer rijden deze bussen?
• Vrijdag: 17u – 03u
• Zaterdag: 12u – 03u
• Zondag: 12u – 03u
• Maandag: 12u – 03u

De bussen pendelen constant tussen de verschillende haltes. Er is dus geen vast uurrooster, maar via deze link kan je live tracking volgen. Zo weet je steeds waar de volgende bus zich al bevindt!

Openbaar vervoer

Met De Lijn vanuit Gent:
Kom je met de bus van De Lijn vanuit de richting van Gent? Neem dan bus 65 en stap in Lovendegem af aan ‘Halte Nieuwstraat’. Aan diezelfde halte komt onze pendelbus je afhalen.

Met De lijn vanuit Eeklo:
Kom je met de bus van De Lijn vanuit de richting van Eeklo? Neem dan bus 58 en stap in Waarschoot af in het centrum aan ‘Halte Waarschoot Kerk’. Aan diezelfde halte komt onze pendelbus je afhalen.

Met de trein:
Kom je met de trein? Pendel dan naar het station van Waarschoot en stap naar de kerk. Aan de halte daar komt onze pendelbus je afhalen.

Met de wagen

Aan het festivalterrein is een grote parking voorzien waar bezoekers kunnen parkeren. Navigeer bij voorkeur via Waze of Google Maps. Scan hiervoor de QR codes: zo heb je meteen de juiste route!

Google Maps
Waze

De parking is NIET bereikbaar via Rijvers zelf, maar je rijdt naar “Mostmolen”; enkel langs deze weg is de parking bereikbaar. Volg steeds de signalisatie, zo kom je het vlotst aan!

Een parkeerticket voor 4 dagen kost 20€, per dag 10€ (in voorverkoop). Koop je parkeerticket bij voorkeur vooraf online: zo verminder je de tijd van inchecken op de parking en ben je zeker van een plaats!

Kiss & Ride

Via de aanrijroute naar de parking kan je ook op de Kiss & Ride terecht om iemand af te zetten of op te pikken.